top of page
Zoeken

Niet alles draait om wat je doet

Bijgewerkt op: 6 jun.

Maar ook, en misschien vooral, om wie je bent. Dit geldt zeker voor ondernemers. Klanten willen niet samenwerken met een firma, maar willen een samenwerking aangaan met ‘iemand’. Ze willen weten wie er achter het product of de dienst staat. Wie mijn reportages al eens bekeek, weet dat ik niet alleen de feiten vastleg, maar ook het verhaal en de ziel van het bedrijf. 


Klanten willen weten bij wie ze kopen

Wanneer klanten een aankoop doen, willen ze zich verbonden voelen met de mensen achter het product of de dienst. Door spontane momenten vast te leggen, geef ik klanten een kijkje achter de schermen. Het product of de dienst kennen ze vaak al, maar zo zien ze ook de passie en inzet van de mensen die het maken. Dit schept een band. Het laat zien dat er échte mensen achter het merk staan.


Potentiële werknemers zoeken verbinding

Niet alleen klanten, maar ook potentiële nieuwe werknemers willen weten bij wie ze gaan werken. Ze willen een bedrijfscultuur die hen aanspreekt en mensen in wie ze zichzelf herkennen. Bedrijfsreportages die de dagelijkse realiteit en de persoonlijke verhalen van medewerkers laten zien, kunnen een sterk wervingsmiddel zijn. Ze geven een eerlijk beeld van de werkomgeving en helpen mogelijke werknemers zich voor te stellen als onderdeel van het team.


Toon je passie

Net als bij familiefotografie of huwelijksreportages, merk ik dat ook bij bedrijfsreportages, mensen het leuk vinden om achteraf de foto’s van zichzelf nog eens terug te bekijken. Het is inspirerend om later terug te kijken op foto's die je passie en inzet vastleggen. Of het nu gaat om een brainstormsessie, de precisie tijdens het productieproces, of de vreugde bij het behalen van een mijlpaal, deze beelden zijn een herinnering aan waar je het allemaal voor doet. Ze laten niet alleen anderen, maar ook jezelf zien hoe gepassioneerd en toegewijd je bent.


Echte momenten creëren vertrouwen

Meer en meer zie ik de geforceerde, vaak onpersoonlijke marketingfoto’s verdwijnen. Het vastleggen van spontane momenten straalt echtheid uit en helpt bij het opbouwen van vertrouwen. Klanten en werknemers waarderen die eerlijkheid. Door de werkelijke gang van zaken binnen jouw bedrijf te tonen, bouw je een geloofwaardige en betrouwbare reputatie op.


Bedrijfsreportages zijn een onmisbaar hulpmiddel om het verhaal en de mensen achter je bedrijf te delen. 

Ben je klaar om het unieke verhaal van jouw bedrijf te delen? Laat mij dan zeker iets weten, ik denk heel graag mee hoe we dit in beeld kunnen brengen.
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page